Mediji o nas

25. 05. 2015

Žiga Turk za zdravljenje zdravstva predlaga SZKO

Dr. Žiga Turk ob rob polemiki o kakovosti zdravstvenega sistema poudarja, da je v Sloveniji dovolj znanja za izboljšanje zdravstvenega sistema.


V času, ko se govori o kakovosti zdravstvenega sistema in domnevnih nepravilnostih na Nevrološki kliniki, v kolumni na portala Planet Siol.net opozarja dr. Žiga Turk, redni profesor na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani ter nekdanji minister za razvoj in minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport: »Dosti tega znanja je tudi v Sloveniji. Nekateri člani Slovenskega združenja za kakovost in odličnost se dobesedno ponujajo z nasveti in mednarodnimi kontakti. Če bi bilo zdravstvo industrija, bi jo v odličnost prisilila konkurenca. Tako pa ne ministrstvo, ne zavarovalnica in ne bolnišnice nimajo resničnega posluha za to.«


Kot je še zapisal dr. Turk, bi bilo pametno, da bi se namesto o tem, ali naj bi na zahtevo ministrice odstopil ta ali oni direktor, pogovarjali o celoviti zdravstveni reformi – takšni, ki bi zdravstvo reorganizirala ob zavedanju, da je zdravstvena industrija pač še ena storitvena industrija, kjer je zadovoljstvo uporabnikov na prvem mestu. Celotno kolumno si lahko preberete na portalu Planet Siol.net na tej povezavi.


Naj vas ob tej priložnosti povabimo še na posvet sekcije za zdravstvo pri Slovenskem združenju za kakovost in odličnosti, ki bo v torek, 26. maja 2015, ob 16. uri v Jakopičevi dvorani ZZZS na Miklošičevi 24 v Ljubljani. Popoldansko srečanje, ki je odprto za vso zainteresirano javnost, bo potekalo v znamenju ocenjevanja varnosti v zdravstvu in obveščanja javnosti o tem.

Naročite se na strokovne članke in ostale dobrine

pogoji.

ANKETA ZA PREJEMNIKE ZNAKA SQ

Prijava na usposabljanje QM

Usposabljanje za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM (EAT)

Včlanjenje v SZKO