Novice

12. 04. 2017

2. sestanek Sekcije za kakovost v zdravstvu SZKO - 30.3.2017

Namen 2. seje Sekcije za kakovost v zdravstvu SZKO je bil predstavitev stanja bolnišničnih informacijskih sistemov in razprava o njih in njihovih možnostih on-line spremljanja kazalnikov.


Svoje informacijske rešitve za zdravstvene organizacije so predstavila podjetja: SRC Infonet, PINNA, d.o.o., MARAND, d.o.o., LIST d.o.o. in NETS, d.o.o., Kranj.


Ponudniki IT rešitev za zdravstvo v določeni meri sodelujejo pri razvoju. Ključno je sodelovanje države, Ministrstva za zdravje, uporabnikov - zdravstvene ustanove in ponudnikov IT rešitev pri oblikovanje navodil in skupnih standardov strukture podatkov in informacij ter kazalnikov, ki bi pokrivali potrebe uporabnikov IT rešitev.


Sekcija za kakvost v zdravstvu in prisotni na sestanku so podprli idejo o kazalnikih, ki jih predlaga MZ, surovi podatki naj se zbirajo prek IT rešitev, ki so bile predstavljene. Posreduje se jih na NIJZ, ki jih obdela. Obdelane podatke je nujno potrebno vrniti vsem uporabnikom. Potreben je dogovor, kateri bodo dostopni on-line.


Zapisnik sestanka

Prispevek v Časniku Finance

Naročite se na strokovne članke in ostale dobrine

pogoji.

 

27. letna konferenca SZKO 2018

ANKETA o celostni podobi SZKO

Prijava na usposabljanje QM

Usposabljanje za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM (EAT)

Včlanjenje v SZKO