Novice

11. 09. 2014

Na 47. MOS podeljeni znaki SQ letošnjim prejemnikom

Na 47. mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS), ki med 10. in 15. septembrom 2014 poteka v Celju, je Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO) že drugo leto zapored slavnostno podelilo certifikate SQ –Slovenska kakovost. Na prireditvi je sodeloval tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja, ki je udeležence uvodoma pozdravil, prejemnikom znakov SQ pa skupaj s predsednikom SZKO Janezom Benčino izročil certifikate.

 

V Sloveniji so prednosti znaka SQ – Slovenska kakovost, ki povečuje prepoznavnost slovenskega izdelka ali storitve in spodbuja dvig kakovosti, prepoznala že številna podjetja. Do zdaj se z njim ponaša že več kot 200 malih, srednjih in velikih podjetij, na slavnostni prireditvi na 47. MOS pa je SZKO certifikate podelil še dvaindvajsetim letošnjim dobitnikom.

 

Na slavnostni podelitvi znakov SQ, ki je potekala 10. septembra na dan otvoritve sejma MOS, je po uvodnem nagovoru izvršne direktorice MOS Brede Obrez Preskar, ki je čestitala vsem prejemnikom znakov SQ za njihov izjemen prispevek k povečevanju kakovosti slovenskih izdelkov in storitev, zbrane nagovoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja. Pohvalil je prizadevanja SZKO pri revitalizaciji znaka SQ, saj je prepričan, da ta veliko pripomore k promociji slovenskih podjetij in Slovenije kot države.


Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja. (Foto: Franc Župec) 


Zoran Lekič, podpredsednik SZKO in vodja programa SQ – Slovenska kakovost, je zatem podrobneje predstavil znak SQ in povedal, da je Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO) v letu 2012 oblikovalo in izdalo več kot dvajset različnih notranjih postopkov in dokumentov, s katerimi je postopek pridobitve znaka SQ natančno opredeljen, tako da je vreden zaupanja. Poudaril je, da nosilci prepoznanega znaka SQ uživajo večje zaupanje tako svojih kupcev kot dobaviteljev, poleg tega pa dosegajo boljše pogoje pri bankah za razvoj poslovanja, kar je v težavnih gospodarskih okoliščinah velikega pomena. 


Zoran Lekič, podpredsednik SZKO in vodja programa SQ. (Foto: Franc Župec)


Svoje dosedanje izkušnje z znakom SQ so predstavila štiri podjetja, ki so znak pridobila v letošnjem letu, in sicer Tovarna meril Kovine iz Slovenj Gradca, ki je znak prejela za vodne tehtnice libele, podjetje Trgotur iz Velenja, ki je znak SQ pridobilo za kadrovski outsourcing, razvoj kadrov in obračun plač, podjetje Niros kovinarstvo Janez Tišlar s. p. iz Cankove z znakom SQ za ograje inox in ljubljansko podjetje Benedict, ki je znak SQ prejelo za čokoladne izdelke znamke Cukrček. 


Minister Metod Dragonja in predsednik SZKO Janez Benčina sta certifikate razdelila skupno dvaindvajsetim prejemnikom. Vse dosedanje prejemnike znaka SQ si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Prireditev je popestril glasbeni nastop moškega pevskega zbora Lipa iz Litije, med katerega člani je tudi Jože Kos, ki je lani prejel znak SQ za svojo celovito rešitev lesenih izdelkov okoli hiše in javnih površin. Za pogostitev udeležencev sta prav tako poskrbela prejemnika znakov SQ – celjska Pekarna Geršak in družinsko posestvo Čurin-Prapotnik z vini blagovne znamke PRA-VinO.


Moški pevski zbor Lipa iz Litije. (Foto: Franc Župec) 

 

V času sejma se SZKO s programom SQ in drugimi svojimi dejavnostmi (usposabljanjem za menedžerje kakovosti QM, letno konferenco SZKO, revijo Kakovost in drugimi) predstavlja na stojnici v 1. nadstropju hale L1 na celjskem sejmišču.


Letošnji prejemniki znaka SQ. (Foto: Franc Župec) 


V fotogaleriji si oglejte nekaj utrinkov s prireditve. 

Naročite se na strokovne članke in ostale dobrine

pogoji.

 

27. letna konferenca SZKO 2018

ANKETA o celostni podobi SZKO

Prijava na usposabljanje QM

Usposabljanje za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM (EAT)

Včlanjenje v SZKO