Novice

29. 12. 2014

Na februarski seji strokovnega sveta SZKO predavanje Domna Prašnikarja

Na seji strokovnega sveta SZKO, ki bo v ponedeljek, 2. februarja 2015, bo uvodoma nastopil Domen Prašnikar, direktor lastnega podjetja Valior, v okviru katerega se ukvarja s poslovnim in finančnim prestrukturiranjem manjših in srednje velikih podjetij.

 

Domen Prašnikar bo v predavanju z naslovom »Most od finančnega do poslovnega prestrukturiranja v malih in srednjih podjetjih – praktični pristopi sanacij« podal praktične primere in uspešne smernice poslovnih sanacij podjetij. Pri tem bo nanizal posebnosti malih in srednjih podjetij (MSP) in izpostavil njihove razlike v primerjavi z velikimi, ključne težave in možnosti sanacij v segmentu MSP. Osredotočil se bo na celovito poslovno prestrukturiranje v primerjavi z zgolj finančnim ter opisal uveljavljene in uspešne pristope pri upravljanju sprememb, na koncu pa bo odgovoril na vprašanje, kako izpeljati kakovosten pregled podjetja (analitiko) z realnimi izhodišči in kako lahko upniki/lastniki znižajo tveganja poslovne sanacije v podjetju.

 

Domen Prašnikar ima za seboj pet let bančništva v okviru SKB, skupine Société Générale, in enajst let izkušenj iz gospodarstva na vodilnih funkcijah in zahtevnih svetovalnih projektih v okviru A. T. Kearney in PricewaterhouseCoopers, primarno v dejavnostih storitev, FMCG (Fast-moving consumer goods), zavarovalništva, trgovine in industrije. Pridobil je celovit vpogled v delovanje podjetij v času sprememb. Sedaj se v okviru lastnega podjetja Valior d. o. o. ukvarja s poslovnim in finančnim prestrukturiranjem manjših in srednje velikih podjetij. Z ekipo izkušenih svetovalcev izvaja za banke neodvisne preglede poslovanja, sodeluje pri nadzoru in izvaja implementacijo ukrepov.

Naročite se na strokovne članke in ostale dobrine

pogoji.

 

27. letna konferenca SZKO 2018

ANKETA o celostni podobi SZKO

Prijava na usposabljanje QM

Usposabljanje za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM (EAT)

Včlanjenje v SZKO