Novice

20. 03. 2015

Znani so finalisti PRSPO za leto 2014

Finalisti za priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) so Europlakat, Fakulteta za zdravstvo Jesenice in Univerzitetni klinični center Ljubljana. Vsi finalisti so dokazali uspešno uporabo (evropskega) modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsak v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja. 

 

Odbor za priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) je na predlog razsodniške skupine PRSPO izmed petih prijavljenih in ocenjenih organizacij potrdil naslednje finaliste: Europlakat d. o. o. (v kategoriji organizacij z 250 in manj zaposlenimi na področju zasebnega sektorja), Fakulteto za zdravstvo Jesenice (v kategoriji organizacij z 250 in manj zaposlenimi na področju javnega sektorja) in Univerzitetni klinični center Ljubljana  (v kategoriji organizacij z več kot 250 zaposlenimi na področju javnega sektorja).

 

Ocenjevanje organizacij je potekalo po modelu odličnosti EFQM 2013, ki daje več poudarka etičnosti, integriteti poslovanja ter prevzemanju odgovornosti voditeljev za trajno prihodnost organizacije. Prav tako je večji poudarek vlogi zaposlenih kot temeljnih nosilcev napredka, sprememb, ustvarjalnosti in inovativnosti. 

 

Vsi finalisti za nagrado PRSPO 2014 so dokazali uspešno uporabo (evropskega) modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsak v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja.

 

Namen priznanja je spodbujati slovenske gospodarske družbe in javne inštitucije na vseh področjih delovanja k uvajanju sodobnega, učinkovitega in celovitega pristopa za doseganja kakovosti in poslovne odličnosti. To dokazujejo številne odlične organizacije v Sloveniji in tujini, ki so k temu že pristopile. Zato je odbor PRSPO, ki mu predseduje minister Zdravko Počivalšek, sklenil, da se temu področju v letu 2015 posveti še več pozornosti, da se z modelom ter njegovimi koristmi seznani čim širši krog organizacij.

 

 

Naročite se na strokovne članke in ostale dobrine

pogoji.

 

27. letna konferenca SZKO 2018

ANKETA o celostni podobi SZKO

Prijava na usposabljanje QM

Usposabljanje za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM (EAT)

Včlanjenje v SZKO