Slavnostna podelitev znakov »SQ-Slovenska kakovost« na MOS v Celju

 

 

Na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju je septembra 2013 potekala promocija znaka »SQ-Slovenska kakovost« – tokrat prvič pod okriljem SZKO, z novo podobo registriranega znaka SQ ter prenovljenimi pravili in kriteriji podeljevanja.

 

V celotnem času sejma se je SZKO s programom SQ predstavljal na svojem sejemskem prostoru, kjer so se skupaj z nami predstavili tudi nekateri prejemniki znakov SQ in tako popestrili naš nastop na sejmu. Namen tega sejemskega nastopa je bil povečati prepoznavnost znaka SQ tako med podjetji kot tudi med potrošniki ter tudi na ta način spodbujati zanimanje zanj.

 

Na otvoritveni dan MOS, 11. septembra 2013, je potekala tudi slavnostna podelitev certifikatov »SQ-Slovenska kakovost«, ki je naš glavni letni promocijski dogodek na tem področju. Na tej prireditvi so svečano prejela certifikate SQ in s tem pravico do uporabe tega znaka za svoje certificirane proizvode in storitve nekatera izmed podjetij, ki so bila certificirana v zadnjem letu. Med prejemniki so bila tudi večja podjetja, kot npr. Emo Orodjarna d.o.o, LP Mycron d.o.o., Rogaška - Zdravstvo d.o.o. Skupaj je bilo podeljenih preko 30 certifikatov. Certifikate je podeljeval predsednik SZKO skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Stankom Stepišnikom ter predsednikom UO Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, g. Brankom Mehom. Prireditve so se udeležili tudi predstavniki iz Mestne občine Celje, vodstva Celjskega sejma in akademskega sveta. Podpora, ki so jo izkazali našim prizadevanjem za povečanje prepoznavnosti in nadaljnje izboljšanje slovenske kakovosti, nam veliko pomeni.


Prisotni so v svojih nagovorih poudarili, da je prav, da prepoznamo slovenska podjetja, ki se tudi v teh težkih časih uspešno borijo za preživetje in rast s kakovostjo svojih slovenskih proizvodov in storitev. Ni malo takih podjetij, vendar jih je potrebno opaziti in jim dati možnost, da se bolje promovirajo tudi sama. Podeljevanje znaka »SQ-Slovenska kakovost« in s tem povezane promocijske prireditve so ena takih priložnosti.


Program prireditve in pogostitev, ki je temu sledila, ter nastop na sejemskem prostoru so nam pomagali izpeljati sponzorji, prejemniki certifikata SQ, za kar se vsem prav lepo zahvaljujemo.

 

Po prenovljenih pravilih je bilo doslej podeljenih že več kot 160 znakov oziroma certifikatov SQ. Obiščite našo spletno stran www.szko.si, kjer so objavljena pravila in kriteriji podeljevanja ter seznam certificiranih podjetij. Prepričali se boste, da se znak SQ vedno bolj uveljavlja.

 

Poglejte si nekaj utrinkov z dogodka:

 

Naročite se na strokovne članke in ostale dobrine

pogoji.

 

27. letna konferenca SZKO 2018

ANKETA o celostni podobi SZKO

Prijava na usposabljanje QM

Usposabljanje za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM (EAT)

Včlanjenje v SZKO