szko logo

30 let sodelovanja SZKO in EOQ ­čÄë

30 let sodelovanja Slovenskega zdru┼żenja za kakovost in odli─Źnost (SZKO) in Evropske organizacije za kakovost (EOQ)

Letos obele┼żujemo tri desetletja uspe┼ínega sodelovanja z Evropsko organizacijo za kakovost (EOQ), ki je je najstarejs╠îa in najpomembnejs╠îa evropska organizacija s podroc╠îja kakovosti.

Ta jubilej ni le prilo┼żnost za pogled nazaj, temve─Ź tudi za osvetlitev skupnih dose┼żkov in na─Źrtov za prihodnost.

Skupni dose┼żki

Zdru┼żenje SZKO je bilo ustanovljeno 26. novembra 1991, le leto po tem, ko se je Slovenija osamosvojila. Prva pomembna povezava z EOQ se je zgodila leta 1992, ko je SZKO postalo uradni ─Źlan te ugledne evropske organizacije.

V preteklih treh desetletjih sta SZKO in EOQ skupaj dosegla ┼ítevilne pomembne mejnike. Zdru┼żenje SZKO je s svojim poslanstvom v Sloveniji┬ápromoviralo visoke standarde kakovosti, organiziralo izmenjavo izku┼íenj in sodelovalo z mednarodnimi organizacijami.

Ena izmed na┼íih klju─Źnih dejavnosti┬áletna konferenca kakovosti, ki privablja vodilne mened┼żerje, strokovnjake, gospodarstvenike, politike, javne uslu┼żnebce ter ┼ítevilne posameznike. Slovenija je┬áleta 2017┬ágostila svetovni kongres EOQ, kjer je sodelovalo skoraj┬á500 udele┼żencev, kar je tudi prispevalo k pove─Źanju prepoznavnosti┬áSZKO in EOQ. Pomembno vlogo ima tudi izdajanje┬árevije Kakovost, ki je ─Źlane in javnost redno obve┼í─Źala o novostih ter dose┼żkih na podro─Źju kakovosti in katero bomo v prihodnjih letih ponovno vzpostavili.

Jesenski dogodek┬áKakovost v praksi┬ápa si letos tretje leto utira pot v poslanstvu zdru┼żenja SZKO.

Vizija za prihodnost

EOQ in SZKO si delita skupno vizijo ÔÇô izbolj┼íanje evropske dru┼żbe s spodbujanjem kakovosti v njenem naj┼íir┼íem pomenu. Pod vodstvom novega generalnega sekretarja EOQ, Ulfa Gustavssona, ki je znan tudi ─Źlanom SZKO, se EOQ osredoto─Źa na┬ápove─Źanje notranje produktivnosti, izbolj┼íanje izvedbe dejavnosti in pove─Źanje dodane vrednosti za svoje ─Źlanice. Gustavsson poudarja, da so kakovost, inovativnost in prilagajanje novim razmeram klju─Źni izzivi za prihodnost. Cilj je pove─Źati ┼ítevilo ─Źlanic na vse evropske dr┼żave in s tem okrepiti mre┼żo kakovosti po vsej Evropi.

Tudi SZKO se bo v prihodnjih letih osredoto─Źilo na doseganje podobnih ciljev.

Kljub trenutnim izzivom, bo zdru┼żenje z nenehnim izobra┼żevanjem, povezovanjem strokovnjakov in organizacijo dogodkov ┼íe naprej krepilo polo┼żaj zdru┼żenja.

Na┼íe ─Źlanstvo v EOQ nam omogo─Źa dostop do bogate mre┼że strokovnjakov in organizacij, kar nam pomaga pri izmenjavi najbolj┼íih praks in novih pristopov na podro─Źju kakovosti.

Ob 30. obletnici delovanja SZKO in sodelovanja z EOQ se ozremo nazaj na prehojeno pot s ponosom in zadovoljstvom. Na┼íi dose┼żki so rezultat predanosti, sodelovanja in nenehne ┼żelje po izbolj┼íanju. Pogled v prihodnost pa nas navdaja z optimizmom in odlo─Źnostjo, da bomo ┼íe naprej igrali klju─Źno vlogo pri spodbujanju kakovosti in odli─Źnosti v Sloveniji in ostalem evropskem prostoru.

Naj bo naslednjih 30 let še bolj inovativnih in uspešnih, skupaj bomo nadaljevali našo pot k vrhunski kakovosti!

logo
  • Dimi─Źeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
┼Żelite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajo─Źe dogodke?

"*" ozna─Źuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.