szko logo

[UTRINKI] ­čôŞ KAKOVOST V PRAKSI

Strokovna ekskurzija po son─Źni Primorski nas je preprosto navdu┼íila! Verjamemo, da nas je vpogled v dobre prakse, ki imajo za skupni imenovalec KAKOVOST, navdihnil za nove prilo┼żnosti v na┼íem vsakdanjem poslu. Predvsem pa spodbudil k SODELOVANJU, saj se je izkazalo, da so prav vsi subjekti, ki smo jih obiskali, zelo povezani. Uspeh enega pomeni uspeh drugega. Zato se pogovarjajo, podpirajo in sodelujejo.

Energija, narava, prehrana, turizem, industrija, javna uprava ÔÇô ta ─Źudovit preplet kakovosti so nam predstavili:

  • Dru┼żba Petrol, kjer sta nam ga. Marta Svolj┼íak Jerman in g. Valdi Jakac predstavila najve─Źje in najsodobnej┼íe skladi┼í─Źe naftnih derivatov v centralnem in severnem Jadranu – Terminal Instalacijo Sermin s poudarkom na predstavitvi procesov ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti ter spo┼ítovanja strogih varnostnih protokolov.
  • Naravni rezervat ┼ákocjanski Zatok nam je predstavila ga. Bojana Lipej skozi procese, ki so degradirano industrijsko zemlji┼í─Źa oziroma smeti┼í─Źe spremenili v ─Źudovito zeleno oazo. Danes nas, zahvaljujo─Ź prostovoljnemu delu in tudi nepovratnim sredstvom, na obrobju aktivne industrijske cone pozdravi izjemna biotska pestrost, vklju─Źno s prosto┼żive─Źimi konji in govedom.
  • Luka Koper ÔÇô najmlaj┼íe, a zato zelo ┼żivahno pristani┼í─Źe v na┼íi regiji, nas je presunilo s svojo velikostjo. Po njem nas je pospremil g. Rok ┼átemberger, nato pa nam je ga. Tina Bizjak predstavila aktualen projekt za pridobivanje son─Źne energije na strehah lu┼íkih objektov – SOPOREM, pri katerem so strnili mo─Źi tudi z Mestno ob─Źino Koper.
  • Na Mestni ob─Źini Koper nam je dobrodo┼ílico pripravila ob─Źinska svetnica ga. Gabrijela Kukovec Pribac, ki se med drugim zavzema za celostni in brezpla─Źno psiholo┼íko oporo mladim. Ga. Darka ┼Żerjal Jezer┼íek nam je poleg projekta SOPOREM predstavila tudi strate┼íko, medob─Źinsko povezovanje in ┼ítevilne druge projekte, ki jih poganjajo v ob─Źinski projektni pisarni. To je bilo odli─Źno izhodi┼í─Źe za predavanje na temo ─Źrpanja evropskih nepovratnih sredstev, ki ga je pripravil g. Beno ┼átern.
  • Vinakoper so se izkazala kot odli─Źen gostitelj, pa tudi izjemen strokovni sogovornik na temo kakovosti. Glavni enolog Bo┼ítjan Zidar nam je razlo┼żil, kako jim osredoto─Źanje na najvi┼íjo kakovost njihovih izdelkov, ki poleg vin obsegajo vse ┼íir┼íi gurme program, vklju─Źno z restavracijo in buti─Źno trgovino, omogo─Źa zdravo rast in nadaljnji razvoj. Sledil je ogled kleti pod strokovnim vodstvom Marka Sancina.

O zanimivostih in podatkih, ki smo jih izvedeli, bi lahko pisali ┼íe in ┼íe. A celotnega do┼żivetja, ki smo ga izkusili se enostavno ne da ubesediti ÔÇô niti s superlativi. Zato vam toplo priporo─Źamo, da se nam naslednji─Ź pridru┼żite!

Iskrena hvala vsem, ki ste po poteh kakovosti potovali z nami, in vsem, ki ste nam to omogo─Źili! Hvala tudi na┼íima zvestima ─Źlanoma, podjetju Radenska in Atlantic Grupa, ki sta poskrbeli za osve┼żitev in slastne prigrizke na avtobusu.

logo
  • Dimi─Źeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
┼Żelite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajo─Źe dogodke?

"*" ozna─Źuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.