szko logo

Dr. Dominika Oroszy, nova vodja Sekcije za zdravstvo

Zdravnica specialistka anesteziologije in perioperativne intenzivne medicine, ki poleg svojega strokovnega dela opravlja funkcijo pomočnice strokovne direktorice za kakovost in vodi Službe za kakovost v UKC Ljubljana, je od 10.7. nova vodja SZKO Sekcije za zdravstvo.
Z razvojem kakovosti in managementom v zdravstvu se ukvarja zadnjih 15 let na različnih področjih: vzpostavljanje sistema kakovosti in varnosti v zdravstvenih organizacijah, vodenje priprav na mednarodne akreditacijske presoje, izobraževanja, samoocenjevanje po modelu poslovne odličnosti EFQM, optimizacija procesov na področju operativne dejavnosti, vzpostavitev uravnoteženega sistema kazalnikov in vodenje projektov.
V zadnjem času se ukvarja z razvojem sistema kazalnikov in transparentnim prikazom rezultatov, opolnomočenjem kliničnih timov za stalno izboljševanje kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave.

Priložnosti Sekcije za zdravstvo v okviru SZKO vidim kot platformo, ki bo omogočala izmenjavo izkušenj in dobrih praks na področju kakovosti in varnosti, stalno učenje in povezovanje z drugimi sektorji in mednarodnimi organizacijami na področju kakovosti v zdravstvu.

Prvi koraki Sekcije za zdravstvo v tem letu bodo sodelovanje pri organizaciji in izvedbi modula za zdravstvo na letošnji 28.konferenci SZKO v Portorožu, izvedba ankete med člani Sekcije za zdravstvo o njihovih pričakovanjih in aktualnih temah, ki bi se jim v prihodnosti posvetili.

logo
  • Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
Želite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajoče dogodke?

"*" označuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.