szko logo

Kako učinkovita je lahko zelena prehranska veriga

Med cilji Evropskega zelenega dogovora je tudi učinkovita, varna in trajnostna preskrba s hrano. Zelena prehranska veriga sloni na kratkih preskrbovalnih verigah, preprečuje izgube hrane in zmanjšuje količino odpadne hrane. Uporablja embalažo, ki je v največji možni meri del krožnega gospodarstva in je okolju prijazna. Odvečna hrana gre v dobrodelne namene, ne pa v odpad.

Kako učinkovita je taka trajnostna preskrba s hrano in kako jo bomo lahko uvedli?

Kemijski inštitut v sodelovanju s SZKO Slovenskim združenjem za kakovost in odličnost in Gospodarsko Zbornico Slovenije organizira posvet na temo učinkovitosti zelene prehranske verige, ki bo na Kemijskem inštitutu 17. in 18. 9. 2020. Predvideno je tudi snemanje in direktno spremljanje dogajanja preko platforme Webex in Facebook, zato bomo dogodek izvedli v vsaki situaciji, po njem pa bo na voljo tudi posnetek.

Kemijski inštitut je partner projekta Education and Tools to manage fluxes of resources in the Circular Food Chain (EAT-circular), ki ga sofinancira EIT ClimateKIC. Cilj projekta je pregledati in povezati ter izboljšati obstoječe strategije za zmanjšanje okoljskega vpliva hrane v lokalnem okolju.

PROGRAM

PRIJAVA

logo
  • Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
Želite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajoče dogodke?

"*" označuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.