szko logo

Letna konferenca SZKO navdušila več kot 270 udeležencev

Letna konferenca SZKO je osrednji dogodek s področja kakovosti in odličnosti v Sloveniji, ki ga organiziramo že 27 let, letos v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo. Dvodenvni dogodek že tradicionalno poteka v sklopu evropskega tedna kakovosti – 8. in 9. novembra v Grand Hotelu Bernardin, Portorož. Letošnji naslov konference je bil “Skupaj rastemo s kakovostjo”. »Kakovost in odličnost sta besedi, ki že s samim mestom v imenu našega združenja zaznamujeta naše poslanstvo. Kako ju doseči, ostaja odprto vprašanje. Ponuja se več možnih poti, a tiste res prave ne moremo prehoditi sami. Tako hodita povezovanje in sodelovanje z roko v roki s kakovostjo in odličnostjo,« je pojasnil predsednik združenja Marko Lotrič, predsednik uprave Lotrič Meroslovje. Zbrane je nagovoril France Arhar, svetovalec predsednika države Boruta Pahorja za področje gospodarstva in finance: “Poštenost je kategorija do sebe, odgovornost pa do drugih. Zaupanje se tvori na podlagi izkušenj, torej empirike, ne teorije in predpisov. Ni hujše sankcije kot je sram, ta bremenitev duše.”

Letošnji osrednji govornik je bil George Deriso, priznani ameriški poslovnež, nekdanji predsednik podjetja Apple Avstralija, profesor na Univerzi v Koloradu in gostujoči predavatelj na GEA College v Ljubljani. Poudaril je, da so vodje kakovosti junaki podjetij, saj morajo poskrbeti za vodoravno kakovost poslovanja v vseh enotah organizacije. Kar je še pomembneje, poznati morajo špranje, luknje med organizacijskimi enotami, po katerih poteka povezava, ali pa te povezave ni. “Njihovo delo je delo sistemskega misleca, a ob tem imajo redko moč, vpliv ali sredstva, da bi lahko sami izvedli popravne ukrepe.”

Udeležence je navdušila tudi okrogla miza z naslovom “Inovativnosti in kakovost za uspeh”, ki jo je vodil Peter Frankl, direktor Časnik Finance, sodelovali pa so Jelena Tabaković, direktorica Urada za razvoj MJU; Boštjan Gorjup, predsednik GZS, direktor BSH Hišni aparati, Manager leta 2018 po izboru Združenja Manager; Julij Božič, izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja BTC d.d. in vinar Matjaž Lemut, direktor T.I.L.I.A ESTATE d.o.o. Zbrani so potrdili misel, da je uspeh možen je s sodelovanjem, vzpodbujanjem inovativnosti in spoštovanjem zakonov kakovosti, ne glede na panogo.

Ob zaključku je predsednik SZKO Marko Lotrič podelil tudi certifikate SQ znakov ter QM certifikatov ter ob svečani podelitvi dejal: »Manager kakovosti je poklic prihodnosti.«

Sekcijski del konference je bil raznolik, poudarek je bil na industriji in aktivni implementaciji digitalnih orodij, veliko pozornosti so udeleženci namenili uporabi orodij kakovosti v energetiki ter aktivno uporabo v praksi. Močno zastopano je bilo zlasti zdravstvo, in sicer v kar štirih modulih. Ocena zadovoljstva udeležencev je več kot 4 (ocene od 1 do 5), posebj visoko pa je bila ocenjena organizacija Konference.

Rezultati ankete so dostopni – KLIKNI TUKAJ.

Veselimo se srečanja z vami – na Letni konferenci SZKO prihodnje leto!

Video utrinki

logo
  • Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
Želite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajoče dogodke?

"*" označuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.