szko logo

PRVO DRUŽENJE KAKOVOSTNIKOV – 15. SEPTEMBER 2022

Spoštovani.

Žal vas moramo obvestiti, da Prvo druženje kakovostnikov, odpade. Ponovno se širi COVID 19, prav tako je za četrtek napovedana slaba vremenska napoved. Naše druženje bomo zato prestavili na lepše jesenske dni. Sproti vas bomo obvestili o vseh spremembah in podrobnostih.

Hvala za vaše razumevanje.


Na prvo od mnogih zelo potrebnih druženj članov in podpornikov združenja SZKO, kateri delujejo na poti kakovosti in odličnosti. Podali se bomo na Primorsko. Gre za močno gospodarsko regijo, ne le v smislu turizma, vinogradništva., ampak tudi gospodarstva, industrije, arhitekture in kulinarike.

OGLED TERMINALA INSTALACIJA SEREMIN IN OLJARSTVA LISJAK TER PRIMORSKI ZAKLJUČEK Z DOBRO HRANO IN ŠE BOLJŠO KAPLJICO.

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta v Ljubljani. Sledil bo ogled največjega in najsodobnejšega skladišča naftnih derivatov v centralnem in severnem Jadranu, Terminala Instalacija Sermin. Tukaj že od leta 1968 skrbijo za kakovostno in varno skladiščenje ter pretovor naftnih derivatov po nacionalnih in evropskih standardih. To jim zagotavlja sodobna kakovostna oprema, usposobljen, izkušen kader in dobro organiziran, računalniško podprt tehnološki sistem. Svoje delo opravljajo tako, da so vplivi na okolje čim manjši, delo pa varno za naravno in urbano okolje ter zaposlene.

Glavna dejavnost je skladiščenje in pretovarjanje naftnih derivatov, za družbi Petrol, OMV Slovenija, ki oskrbujeta predvsem Slovenski trg, ter zaloge naftnih derivatov Zavoda RS za obvezne rezerve. Na je sedaj zgrajenih 23 rezervoarjev, volumna od 5.000 m3 do 60.000 m3. So tudi lastniki standarda kakovosti ISO 9001 in okoljskega standarda ISO 14001. Letno se izvaja presoja vseh standardov s strani institucije za izdajo ustreznih dovoljenj.

Po ogledu terminala se bomo odpeljali do družine Lisjak, ki veljajo za največje pridelovalce olja pri nas. Z večstoletno olj(k)arsko tradicijo skrbijo, da marsikateri istrski oljkar iz svojih oliv iztisne najboljše, kar se da. S spremljanjem trendov na poti kakovosti in trajnostnega pristopa si tlakujejo svojo pot odličnosti. Oljarno vodita brata Gregor in Matej, ker pa je podjetje družinsko, za delo poprimejo vsi; oče Franko skrbi za nasade, mama Gigliola, tudi iz družine, ki je rasla z oljkami, pa med drugim za slogo v družini in gleda, da vse teče, kot je prav. Njihova olja so danes znana tudi v tujini, uporabljajo jih najboljše restavracije doma in marsikje po svetu.

Prvo jesensko druženje kakovostnikov bomo zaključili v skladu s primorsko tradicijo – dobro hrano in še boljšo kapljico. Vinska zgodba pa naj ostane še skrivnost.

Domov se bomo vrnili polni vtisov in novega znanja.

PROGRAM:

 

8.00 Vstopna postaja – Dolgi most v Ljubljani.
9.30 – 11.00 Ogled Petrolovega Terminala instalacija Sermin.
12.00 – 15.00 Ogled Oljarne družine Lisjak in kosilo.
16.00 – 17.00 Zaključek druženja kakovostnikov z vinsko zgodbo.
17.00 Odhod proti Ljubljani.

CENA

Cena prvega druženja kakovostnikov je 70 EUR + DDV. Cena vključuje: prevoz do Primorske in nazaj v Ljubljano, vse oglede po programu, degustacije in kosilo.

PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani Združenja SZKO, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati celotni znesek; tako se rezervacija za izbrani termin potrdi.

Vse spremembe o odjavi iz druženja kakovostnikov je potrebno sporočiti do 1. 09. 2022. Po poteku tega datuma vračila vplačanih sredstev niso možna.

INFORMACIJE

E-mail: piar@szko.si

OPOMBE

Maksimalno število potnikov: 30.

Združenje SZKO si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.

Vse spremembe o odjavi iz druženja kakovostnikov je potrebno sporočiti do 1. 09. 2022. Po poteku tega datuma vračila vplačanih sredstev niso možna.

Program izleta velja kot končno obvestilo.

 

logo
  • Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
Želite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajoče dogodke?

"*" označuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.