szko logo

Mesarstvo Blatnik

IZDELKI SLOVENSKEGA POREKLA SO JIM V PONOS

V podjetju Mesarstvo Blatnik so znak kakovosti SQ, ki so ga pridobili pred 16 leti, nadgradili še z znakom izbrana kakovost za rejo govejih živali, razsek in konfekcioniranje ter proizvodnjo izdelkov iz govejega mesa. K certificiranju po besedah direktorja Roberta Blatnika spodbujajo tudi svoje dobavitelje živine – trenutno je po shemi izbrana kakovost certificiranih 127 rejcev, s kate­rimi stalno sodelujejo.
»Živino kupujemo od preverjenih rejcev,« pravi Robert Blatnik in dodaja, da za upravljanje kakovosti v podjetju skrbijo vodje oddelkov, vsako leto pa na to temo v sodelovanju z zunanjimi partnerji organizirajo izobraževanje prav za vse zaposlene.

Mesarstvo Blatnik

NOV SISTEM VODENJA PROIZVODNJE
Eden zadnjih ukrepov, s katerim so dodatno okrepili kakovost poslovanja in izdelkov, je bila zamenjava sistema vodenja proizvodnje. Avtomatizirali so postopke od zbiranja naročil do dekla­riranja posameznih izdelkov ter njihove izdaje in dostave kupcem. »S tem imamo stalen vpogled v poslovanje proizvodnje, hkrati pa zagotavljamo stoodstotno sledljivost vseh surovin v vseh fazah proizvodnje in končnih izdelkov, ki jih dostavimo kupcem,« še pravi sogovornik in dodaja, da so lahko zaradi tega ukrepa pridobili certifikat izbrana kakovost za celoten mesnopredelovalni obrat.

S SKRBJO ZA ODLIČNOST DO ZAUPANJA KUPCEV
Večino izdelkov prodajo v lastnih prodajalnah. Ljudje jih dobro poznajo in jim zaupajo. To je med drugim zasluga vlaganja v certifikate, ki potrjujejo kakovost njihovih izdelkov. »Za pridobitev znaka kakovosti SQ smo se odločili zato, da strankam in poslovnim partnerjem povemo, da za odličnost skrbimo v vseh procesih – od nabave živine pri slovenskih rejcih do prodaje posamezne klobase,« pravi Blatnik. Dodaja, da si že od začetka prizadevajo za spodbujanje domače proizvodnje ter za najvišjo kakovost svojih izdelkov in storitev. »Smo podjetje s tradicijo, v ponos so nam izdelki slovenskega porekla.«
Znak SQ sicer nosi več kot 70 izdelkov Mesarstva Blatnik. Ker si vseskozi prizadevajo za izboljšave, so jim bile dobrodošle vse informacije in smernice v zvezi z izboljšanjem poslovanja, ki so jih dobili med certificiranjem.

logo
  • Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
Želite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajoče dogodke?

"*" označuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.