szko logo

Vse za dom

TUDI V MAJHNEM PODJETJU SO VEDNO MOŽNE IZBOLJŠAVE

»Certificiranje je dolgotrajen postopek, med katerim se veliko naučiš. Čeprav smo pred certificiranjem menili, da izboljšave v našem malem podjetju niso več potrebne, smo kmalu ugotovili, da je stalen napredek nujen. Samo stalna nadgradnja v vseh fazah zagotavlja nadaljnji razvoj in te sili, da ne zaspiš na lovorikah,« pravi Denis Skok, direktor podjetja Vse za dom.

Certifikat SQ so lani dobili za obe seriji svojih izdelkov – za izdelavo jeklenih nadstreškov (www.nadstreski.com) in za izdelavo lesenih teras (www.lesene-terase.com). Za certificiranje so se po Skokovih besedah odločili zato, ker so menili, da njihovi izdelki ustrezajo predpisanim merilom, saj so plod lastnega razvoja, so v celoti izdelani v Sloveniji in so visokokakovostni.

STRANKE JIH JEMLJEJO RESNEJE
»Preveriti smo želeli, ali si znak zares zaslužimo, in ugotoviti, kje še lahko napredujemo oziroma kaj še lahko nadgradimo,« pravi sogovornik. »Zdaj, ko imamo certifikat že več kot leto dni, opažamo, da nas stranke jemljejo resneje, da se lažje odločijo za nakup in da kdaj SQ tudi pretehta, ko se odločajo med več ponudniki.« Znak SQ pomaga tudi pri prodaji na tujih trgih. V Avstriji prodajo približno 20 odstotkov nadstreškov in 15 odstotkov lesenih teras. Ker Avstrijci najbolj verjamejo v domačo avstrijsko kakovost, se morajo pri prodaji zelo truditi. Znak SQ jim pri tem pomaga, saj ga priznavajo tudi Evropska organizacija za kakovost, kar mu daje mednarodno veljavo in prepoznavnost.

ŠTIRI RAVNI KAKOVOSTI
Kakovost v podjetju spremljajo na štirih ravneh. Prva je nadzor vhodnih surovin, druga pregled polizdelkov, tretja nadzor končanih izdelkov, četrta pa dodaten pregled pred pakiranjem oziroma montažo. Kot pravi Skok, v kovinarski delavnici kakovost pri velikih projektih zagotavljajo prek sodelovanja s podizvajalci ter z rentgensko in ultrazvočno kontrolo zvarov. V delavnici za pripravo lesa in izdelavo lesenih teras pa načrtujejo nakup avtomatske linije za obdelavo in razrez lesa, pri čemer bo možnost za napake resnično minimalna.

logo
  • Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • info@szko.si
  • TRR: 02083-0018252371
  • ID za DDV: SI46449990
E-novice
Želite prejemati e-novice SZKO ter vabila na prihajajoče dogodke?

"*" označuje obvezna polja

This field is for validation purposes and should be left unchanged.